Formålet med netværket NATURKØD er at øge kompetencerne hos deltagerne i forhold til at udnytte de særlige karakteristika, der er ved kød produceret på naturarealer. Det kan være smags- og sundhedsmæssige karakteristika, men der vil også være fokus på at uddanne deltagerne i at lave nye udskæringer, som kan afsættes til en højere pris end for nuværende. Dermed imødekommer projektet konkrete udfordringer og behov hos lokale slagtemestre og andre mindre fødevarevirksomheder, der forarbejder (okse)kød fra naturarealer.
Deltagernes kompetencer øges dels ved erfaringsudveksling indenfor netværket, dels ved tilførsel af ny viden fra de øvrige arbejdspakker i projektet. Det er målet, at styrke netværket med henblik på de udfordringer, der ligger i at få udbredt kendskabet til og udbredelsen af kød fra naturarealer. Aktiviteterne skal forbedre deltagernes kompetencer, så de bliver bedre til at produktudvikle og afsætte naturkød til detailhandlen og forbrugeren.